"Trainen door te inspireren en laten inspireren"

Trainingen

Ik houd ervan om nieuwe kennis tot me te nemen en het liefst deel ik dat ook weer uit. In een trainingsgroep ben ik op mijn gemak en de interactie die ontstaat vind ik minstens net zo waardevol of zelfs waardevoller dan de kennis die gedeeld wordt. Trainingen geef ik met passie, energie en humor maar ook een zekere bescheidenheid. Ik ga ervan uit dat professionals mij op hun beurt ook weer veel te leren hebben. In trainingen werk ik competentiegericht; onze cliënten en collega's hebben er niets aan als we de kennis niet weten om te zetten in praktisch handelen.


Training Zelfzorg voor de (jeugd)zorgprofessional; met passie en energie je werk (blijven) doen


  • Dinsdag 28 juni 2022 (9.30-20.00 uur) t/m woensdag 29 juni 2022 (9.30-17.00 uur)


Je bent waarschijnlijk in de (jeugd)zorg gaan werken om anderen te kunnen helpen en om een verschil te maken. Het klinkt zo mooi; mensen redden. En dat kan het absoluut ook zijn. Maar de realiteit is ook dat je niet iedereen kan redden die je zou willen redden. De realiteit is ook dat het werken in de zorg veel van je vraagt. Voor je het door hebt moet jezelf gered worden omdat je fysiek en emotioneel uitgeput bent geraakt. Lange wachtlijsten, een hoge werkdruk, een hoge administratielast, agressie in de zorg, verhalen die je mee naar huis neemt, bureaucratie, paarse krokodillen en vele bezuinigingen waarbij de inhoud lang niet altijd leidend is. Hoe ga je daarmee om? Om je werk met passie en energie te blijven doen, is het belangrijk goed voor jezelf te (leren) zorgen en te laten zorgen. Om jezelf op plek 1 te zetten. Oei wat is dat moeilijk voor ons (jeugd)zorgprofessionals. Er zijn zoveel mensen die het harder nodig hebben. Dus we kunnen onszelf toch best op plek 2 zetten?


De cursus zelfzorg voor (jeugd)zorgprofessionals omvat 2 dagen (5 dagdelen) en vindt plaats in het Robbenoordbos in Wieringerwerf (NH). Kosten voor de tweedaagse cursus zijn 455 Euro. Dit is inclusief koffie/thee en versnaperingen in de pauzes, 2x lunch en 1x diner.

Inschrijven kan door een mail te sturen naar administratie@praktijbijmarieke.nl


Trainingen op maat


Trainingen kunnen ontwikkeld worden op maat en indien gewenst kan ook accreditatie aangevraagd worden. Het uurtarief betreft 110 Euro per/uur.